Snacks liofilizat trecut printr-o tehnica de conservare a alimentelor care implica congelarea acestora la temperaturi foarte scazute si apoi indepartarea apei prin sublimare.

Snacksurile liofilizate pot fi folosite in diverse moduri:

  • Pot fi consumate direct ca gustare uscata sau pot fi rehidratate si adaugate in preparate culinare, cum ar fi cerealele, iaurtul sau smoothie-urile.
  • Pot fi utilizate in excursii sau expeditii in aer liber, deoarece sunt usoare si ocupa mai putin spatiu decat alimentele obisnuite.

Acest proces mentine gustul, textura si proprietatile nutritive ale alimentelor intr-o forma uscata si usor de consumat.

Snacks-ul in procesul de liofilizare, este mai intai congelat rapid la temperaturi foarte scazute. Apoi, se aplica un vid pentru a permite sublimarea apei intr-o camera speciala.

Acest proces pastreaza structura alimentelor si indeparteaza in principal apa, mentinand in acelasi timp nutrientii si aroma.

Deoarece apa este indepartata, snacksurile liofilizate au o concentratie mai mare de substante nutritive pe unitate de masa.

Ele pot contine vitamine, minerale, proteine si fibre intr-o forma concentrata.

Aceasta inseamna ca pot oferi o experienta culinara placuta chiar si in forma lor uscata.

Snacksurile liofilizate au adesea o textura crocanta si usor sfaramicioasa. Aceasta textura se datoreaza procesului de liofilizare, care mentine structura alimentelor si creeaza o consistenta aerata.

Prima pagină » Snacks

Afișez toate cele 2 rezultate